A gyógyító termálvíz

Hajdú-Bihar megye egyik legfontosabb turisztikai vonzereje a gyógyító hatású termálvíz. Az erre épülõ egészségturizmus keretében egyre több turista érkezik a megyébe. Az ásványi sókban gazdag, 60-70 Celsius fokos vizû, télen-nyáron üzemelõ gyógyfürdõk igen jó eredménnyel gyógyítják a mozgásszervi betegségeket, a mûtétek utáni sebeket és a meddõséget.

Hortobágyi puszta - a világörökség része

Magyarország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja a Hajdú- Bihar megyében található Hortobágyi Nemzeti Park. A világon egyedülálló, páratlan természeti értéket képvisel a park. Különleges, ritkaságokban gazdag állat- és növényvilága, pásztorhagyományai vendégek sokaságát vonzza. Sétakocsikázás és lovaglás nyújt páratlan élményt az ide látogatóknak. A park lovasprogramokkal, versenyekkel és bemutatókkal várja az érdeklõdõket. A Hortobágyi Nemzeti Park, 1999 decemberétõl, mint Európa legnagyobb nyílt legelõtája a Világörökség részévé vált.

Mûemlékek a megyében

Ha Hajdúszoboszlón tölti szabadságát, érdemes a környék látnivalóira is idõt szentelni. Hajdú-Bihar megye közel száz települése számos  értékes látnivalót kínál a turisták számára. A múlt emlékeit õrzõ múzeumok, épületek sora várja az érdeklõdõket. 
A XIII. századi nyíracsádi Árpád-kori református templom a megye legrégebbi egyházi építménye. A hortobágyi Kilenclyukú kõhíd Európa leghosszabb kõhídja. A debreceni Déri Múzeumban látható a világszerte híres, nemzeti jelentõségû Munkácsy kiállítás. Ehhez hasonló ritkaságokban gyönyörködhet az, aki ellátogat erre a páratlan szépségû, kultúrális kincsekben gazdag tájra.

Népmûvészeti hagyományok

Hajdú-Bihar megye sokszínû népi iparmûvészete az évszázadok során is fenntmaradt. Nádudvaron a fazekas mesterség, Debrecenben a mézeskalácsos, Derecskén a szûrhímzés, Hajdúböszörményben a szijgyártó mesterség éli ma is hagyományát. A népi iparmûvészet mai mestereinek portékáit a több száz éves hagyományokkal bíró debreceni, és hortobágyi nagyvásárokon napjainkban is megtalálhatják.
 

Rendezvények, fesztiválok egész évben

A hajdúvárosok hagyományõrzõ rendezvényei, falunapok, fürdõbálok, fesztiválok, kiállítások, szüreti mulatságok, egész évben látogatók sokaságát vonzza a megyébe.

Programajánlatunk a következõ:

Debrecen:
  • Virágkarnevál és Karneváli Hét,
  • Cívis Korzó,
  • Debreceni Tavaszi Fesztivál,
  • Jazz Napok
Hortobágy:
  • Hídivásár,
  • Nemzetközi Hortobágyi Lovasnapok,
  • Ligetaljai Kulturális Napok
Nyíradony:
  • Népzenei találkozó
Hajdúhadház:
  • Torzsás Napok

Kövessen minket Facebookon!
Ajánlatkérés
Adja meg szállásigényének fontosabb paramétereit és küldje el online! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!
Hírlevél
Szeretnék feliratkozni a Panoráma Wellness és Apartman Hotel hírlevelére.
Szeretnék tájékoztatást kapni a hotel újdonságairól, akcióiról, ajánlatairól.
Tudomásul veszem, hogy a Panoráma Wellness és Apartman Hotel rendszeresen küld hírlevelet e-mail címemre, az aktuális, a Felirakozóknak járó lehetőségeiről.
Név*
Email*
Ajánlja ismerősének
Az Ön neve
Az Ön e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe
Hírlevelet kérünk!
  Ajánlatunk  
 

Wellness , hotel Hajdúszoboszló , , SZÉP kártya elfogadóhely , hosszú hétvége , wellness hotel, bababarát hotel, wellness csomagok, rendezvényhelyszín, online szobafoglalás